Skladniki:
*Schab wieprzowy (moze byc z koscia lub w postaci stekow/kotletow whatever)
*przyprawy do smaku (ja uzywam: sól, papryka slodka, ostra, pieprz, marynata do miesa, czosnek + co kto lubi)
Sposob przygotowania
1.mieso przyprawic, obficie osolic ( jesli ktos lubi to mozna odpowiednio wczesniej zamarynowac w przyprawach i odstawic do lodowki dla wzmocnienia smaku, ale mi sie nigdy nie chce i robie to tuz przed gotowaniem)
2.dodajemy obficie sól i chilli do wody, ktora gotujemy w garku
Wazne!!! trzeba znac mniej wiecej wage miesa- jest to potrzebne gdyz kazde 100gr miesa gotuje sie 1 minute (slownie jedna minute!!!)zwykle na opakowaniu waga jest podana, wiec chyba nikt nie powinien miec z tym problemów
3.do wrzacej wody wrzucamy nasz schab ,ktory gotujemy zgodnie z zasada ze na kazde dodatkowe 100gr przypada dodatkowa minuta gotowania
4.wyjmujemy na talerz
jak widzicie danie jest naprawde ekspresowe w sam raz do ryzu i jakiejs suróweczki
pozdrawiam smacznego