Właśnie układam dietę na masę i chciałbym się poradzić czy rano zamiast np. płatków owsianych, rodzynek i orzechów, mogę jeść posiłek składający się z musli Dr. Oetkera z mlekiem.
Czytałem już trochę tematów o musli i widzę, że zdania są podzielone. Myślę jednak, że dużo wypowiadających się, miało na myśli musli z trochę niższej półki. Chodzi mi np. o "kolorowanie" owoców itp. Akurat mam przed sobą musli Oetkera, smak orzechowy i muszę przyznać, że na pierwszy rzut oka nie wygląda to tak źle. Z owoców są jedynie maleńkie kawałki jabłek oraz rodzynki i w smaku nie wyczuwam chemii tak jak w innych musli, które wcześniej miałem. A miałem już ich sporo, więc co nieco wiem na ten temat.
Oto lista składników:
granola (płatki owsiane, syrop skrobiowy, olej roślinny, wiórki kokosowe, płatki ryżowe, ziarno słonecznika, aromat, emulgator: lecytyna sojowa, sól), płatki pszenne, płatki owsiane, płatki pszenne pieczone (ziarno pszenicy, cukier, sól, ekstrakt słodu, emulgator: E 471), rodzynki (12,9%), migdały (3,7%), orzechy laskowe (3,7%), jabłko suszone (2,9%), aromat.
Wartość odżywcza w 100g Musli
Wartość energetyczna: 1794 kJ 423kcal
Białko: 11,0g
Węglowodany: 68,6g
w tym: cukry 16,6g
skrobia 52,0g
Tłuszcz: 11,6g
w tym: kwasy
tłuszczowe 2,3g
nasycone
Błonnik
pokarmowy: 7,9g
Sód: 160mg
Fosfor: 350mg
Magnez: 100mg
Żelazo: 3,3mg
To chyba wszystko co chciałem powiedzieć.
Czekam na opinie ekspertów.
Pozdrawiam.
Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.