Massa rządzi , masa radzi, masa nigdy cie nie zdradzi.
...
Napisał(a)
orientuje sie ktos jaka jest roznica w zawartosci bialka na 100 g gotowanej piersi z kurczaka a pieczonej piersi kurczaka ? w tabelach kalorycznych podaje sie ze 100 g piersi z kurczaka ma 21 g bialka, ale nikt nie uwzglednia tego ze pod wplywanie gotowanie bialko sie ścina ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
pod wplywem obrobki termicznej bialko sie nie traci - ulega denaturyzacji, zmienia sie jego struktura (tak jakby sie rozplata) i przez to jest latwiejsze do strawienia
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
...
Napisał(a)
A ja się z wami nie zgodze w tabelach Jest podane kurczak białe mięso surowe 20,5 gr białka na 100 gr białe mięso pieczone 24,8 na 100 gr białemięso gotowane 29,7 gr białka na 100 gr mam te dane z książki podręczny słownik kalorii przepisy porady tabele.
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Czyli chcesz nam powiedzieć, że gotowanie i pieczenie mięsa powoduje, że ma więcej białka? Jeżeli tak, to jak?
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Odpuść sobie tą książke...
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl
...
Napisał(a)
nie wiem jak.ale tak piszą w różnych książkach a jak tunczyk w oleju ma więcej białka niż tuńczyk w wodzie?skoro olej ma 0 białka.coś w tym jest.
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Książka jest dobra, ale podczas obróbki termicznej mięso traci wodę, białka zostaje tyle samo, ale zmienia się waga mięsa, więc wzrasta także jego udział na 100g.
Przykładowo mięso waży 100g, ma 20g białka i 80g wody. Pod wpływem gotowania traci 30g wody, zatem teraz ten sam kawałek waży 70g, ma 20g białka i 50g wody. Jeżeli weźmiemy dane na 100g to takie mięso będzie miało ok 30g białka i 70g wody. Tak naprawdę jednak, żeby uzyskać 100g gotowanego mięsa, trzeba wziąć 150 świeżego. Jasne?
Przykładowo mięso waży 100g, ma 20g białka i 80g wody. Pod wpływem gotowania traci 30g wody, zatem teraz ten sam kawałek waży 70g, ma 20g białka i 50g wody. Jeżeli weźmiemy dane na 100g to takie mięso będzie miało ok 30g białka i 70g wody. Tak naprawdę jednak, żeby uzyskać 100g gotowanego mięsa, trzeba wziąć 150 świeżego. Jasne?
1
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
to tak a z Tuńczykiem?wyjaśnisz mi to.
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Ten w oleju ma w sobie trochę mniej wody, a dlaczego to nie wiem.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Polecane artykuły