...
Napisał(a)
Witam, na różnych produktach podają zawartość węglowodanów na 100g i magiczne w tym cukry. O co chodzi skoro węglowodany i cukry to to samo. Celuloza czy skrobia to też cukry masło maślane. Chodzi o dodatek cukru spożywczego sacharozy?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Węglowodany to ogólna grupa związków chemicznych w skład, których wchodzą różne inne mniejsze pod względem budowy sacharydy, np. oligosacharydy, maltodekstryny, itp. Składają się one właśnie z różnego rodzaju cukrów, takich jak glukoza, maltoza, czy galaktoza. Często pojęcia te są określane jako jedno i to samo, ale od strony chemicznej są to inne związki. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Węglowodany_proste__charakterystyka-a2535.html
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Węglowodany_proste__charakterystyka-a2535.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły