domer
Nie zrozumielismy sie, albo ja zle napisalem, chodzilo mi o to jak wiele % przelozy sie na kolagen w stawach.
ChatGPT mowi : "Gelatin is primarily composed of collagen. On average, gelatin contains about 85-90% collagen. The exact collagen content can vary depending on the source and processing of the gelatin. So, for practical purposes, you can estimate that gelatin is made up of approximately 85-90% collagen."
Wiec co to za roznica jesli zjem 12 g zelatyny a nie 10g kolagenu?
On i tak jest rozlozony na aminokwasy, a te jesli maja sprzyjajace warunki sa przetwarzane na kolagen w stawach, skorze itp.
Dalej te 3-4% ze zjedzonego kolagenu zmieni sie na kolagen w miejscu docelowym.
Nie mam zamiaru sie klucic, moj cel to sobie pomoc w najlepszy i najprostrzy sposbo, ale jak mowisz mi "nie bo nie" to jak ja sie mam przekonac?
Zmieniony przez - Pjoter9 w dniu 10/31/2023 9:32:00 AM