...
Napisał(a)
czesto pale grzanki itp. na patelni, wtedy jem spalone czarny chleb,czym to grozi?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Podczas takiego zwęglania powstaje bodajże akrylamid, który jest rakotwórczy. Dalej myślę, że sam sobie dopowiesz
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Pilnuj i nie dopuszczaj do zbytniego zwęglenia, jak się przyrumieni to wszystko ok
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Niestety, ale doprowadzenie produktów do ich spalenia wpływa negatywnie nie tylko na ich jakość i wartości odżywcze, ale również prowadzi do powstania związków negatywnie wpływających na nasze zdrowie, między innymi akrylamidu. Sugeruję postarać się wyjmować pieczywo, rybę, ziemniaki, czy mięso w odpowiednim momencie z urządzenia do pieczenia, a nie czekać aż się spali w jakimś stopniu.
https://zdrowie.sfd.pl/art/Zdrowie/Akrylamid__gdzie_jest_go_najwięcej_-a3107.html
https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/ukryty-nieprzyjaciel-czyli-akrylamid-1460
https://zdrowie.sfd.pl/art/Zdrowie/Akrylamid__gdzie_jest_go_najwięcej_-a3107.html
https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/ukryty-nieprzyjaciel-czyli-akrylamid-1460
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły