...
Napisał(a)
Ilość kalorii i rozkład składników odżywczych wygląda sensownie. Wystarczy spokojnie 2 gramy białka na kilogram masy ciała, ale 2,5 grama również może być. Jeżeli chcesz, to wrzuć kilka przykładowych dni rozpiski diety do sprawdzenia. Zobaczymy jak to wygląda. Opierać możesz się na zalecanych źródłach składników odżywczych:
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mięso zamieniam na pierś jakąś łopatkę wątróbkę itp. Tak samo węgle na ryż makaron kasze czasem ziemniaki.
...
Napisał(a)
generalnie produkty z jakich korzystasz są ok, jedynie można doczepić się do gotowej szynki i chleba tostowego no i żebyś poprawcował nad źródłami tłuszczu https://www.sfd.pl/-t1135648.html
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Polecane artykuły