SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

gotowanie jedzenia na kilka dni i wliczanie w makro?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 817

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 47 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2463
Wiem, że gotując dzień w dzień mogę się szybko zniechęcić wiec pomyślałem, że będę gotować jedzenie co 2 dni i pakować do pojemników. Tylko, że ładując jedzenie do pojemników na oko czasem będzie więcej a czasem mniej kalorii przez co może tak być, że pierwszego dnia zjem więcej kalorii niż następnego mimo tego, że starałem się to rozkładać po równo. Gotowanie tego samego dania 2 razy mija się z celem.

Stawiam, że są tu osoby które gotują sobie na kilka dni dlatego liczę na jakąś pomoc w tym temacie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17706 Napisanych postów 132210 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460892
Ale w sumie dostarczysz tyle samo jak robisz 500 g kurczaka to nie ma znaczenia że dzisiaj zjesz 270 a jutro 230g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9098 Napisanych postów 82808 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 700341
To jest akurat mało istotne. Możesz sobie liczyć kaloryczność nawet w ciągu tygodnia niekoniecznie jednego dnia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33323 Napisanych postów 23380 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278536
Jak wyżej a ponadto kto powiedział że musisz pakowac na oko . Przykład prosty - gotujac w niedziele 2 worki ryzu , 400g piersi , 200g makaronu , 600g łopatkai ( przyklady ) to po obróbce będziesz miał nadal 2 worki ryżu , piersi jakieś 280 g makaronu jakieś 440g lopatki jakieś 420g i zwyczajnie te produkty po obróbce dzielisz na pół ( na dwa dni ) a potem jak chcesz na mniejsze porcje to znów procentowo na mniejsze, Jesli wiesz jaką wage poczatkowo obrabiałeś to później bardzo łatwo dzielić już obrobiony produkt



Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-06-05 05:53:18

Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-06-05 05:53:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie ma to znaczenia, dzielisz na oko po równo bo finalnie i tak zjesz tyle samo tylko w różnych proporcjach, jak bardzo się uprzesz to możesz po obróbce zwazyć ponownie i podzielić, ale bez sensu, szkoda zachodu i czasu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6309 Napisanych postów 76274 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756253
Śmiało możesz gotować np. na dwa dni jeżeli ułatwi Ci to trzymanie się diety.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Brak efektów na diecie

Następny temat

Tłuszcz trzewny

forma lato