...
Napisał(a)
Cześć. Mam pytanko. Chcę upiec jutro babkę wielkanocną i w przepisie jest olej. Zastanawiam się czy mogę dać olej kokosowy. Nie wiem czy nie zrobi mi się za twardy, gdy włożę babkę do lodówki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Olej kokosowy jak najbardziej pasuje do wypieków
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Tak, tylko, że w temperaturze poniżej 25 stopni przybiera postać stałą. I właśnie nie wiem czy jak użyję go do tej babki zamiast zwykłego oleju i potem wstawię babkę na noc do lodówki, to na drugi dzień gdy zabiorę się za krojenie babki, nie spotka mnie tam jakaś niespodzianka. Ostatnio robiłem czekoladę na oleju kokosowym (kakao+olej+miód) i po włożeniu jej do lodówki zrobiły się jakieś brzydkie białe plamki na wierzchu.
...
Napisał(a)
śmiało stosuj nic się nie bój, niesoidzianki nie będzie żadnej, ani to o co się chyba boisz, że miałaby być twarda? nic z tych rzeczy
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Pewnie, że nie będzie niespodzianki Czekolada + kakao + olej koko (może dawać"białe plamki" ) ale nie są niczym złym. Natomiast olej koko dodany do babki w rozpuszczonej formie sprawdza się super. W sumie korzystam tylko z niego, do wypieków.
4
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Ok, dzięki! Przełożyłem babkę na za tydzień, bo mama tyle dobrego napiekła, że nie dałbym rady jej skosztować. :D
Jeszcze się waham czy wykorzystać ten olej w ogóle czy robić bez niego. Będę robił babkę cytrynową. Olej miałby jej dodać chyba takiej wilgotności, nie?
Jeszcze się waham czy wykorzystać ten olej w ogóle czy robić bez niego. Będę robił babkę cytrynową. Olej miałby jej dodać chyba takiej wilgotności, nie?
...
Napisał(a)
Dokładnie, olej dodaje fajnej wilgotności. Ja w sumie zawsze używam.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły