treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
dobra, źle przeczytałam Dziś mam przepis, podrzucę, jak znajdę.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
100% żytnie na drożdżach nie będa fajne. Oczywiście jakieś wyjdzie, jednak pracuje się z takim ciastem gorzej ze względu na to, że się klei. (Jesli mowa o samych drozdzach to łatwiejszy będzie chleb bo można go upiec w formie). Żyto potrzebuje zakwaszenia żeby gluten mógł się rozkleić. Musisz nastawić sobie zakwas żytni lub kupić w piekarni/ sklepie/ internecie. Innym wyjściem jest pieczywo pszenne z 30-40% dodatkiem mąki żytniej.
Najprostszy przepis to 1kg mąki , 40g drozdzy lub 20g suszonych, ok 500ml wody 20g soli, ewentualnie jakieś ziarna .pozdro
Zmieniony przez - major161 w dniu 2018-02-04 14:29:28
Najprostszy przepis to 1kg mąki , 40g drozdzy lub 20g suszonych, ok 500ml wody 20g soli, ewentualnie jakieś ziarna .pozdro
Zmieniony przez - major161 w dniu 2018-02-04 14:29:28
Polecane artykuły