Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
Indyk. W sumie każde mięso. Chrząstki nie są tłuste Jak masz taki problem, to każde mięso można zemleć. Ja np. nie lubię suchych mięs - pierś z kurczaka jest dla mnieie do przełknięcia, chyba, że grillowan, albo posiekana, wymieszana z jajkiem, przyprawami i upieczona w formie takich siekanych kotelcików. No i ja fanką podrobów jestem - wątróbka my love.
...
Napisał(a)
ernie1234, trudno komuś doradzać co do wyboru mięsa, bo każdemu może co innego smakować. Z wieprzowiny moim zdaniem bardzo smaczne są polędwiczki (np.jakieś kotleciki), ale też na przykład chude żeberka "paski" - w formie gulaszu, pieczone, można na nich ugotować każdą praktycznie zupę... Tłustych i mocno mięsnych nie lubię i nie polecam, bo najsmaczniejsze jest właśnie to mięso przy kościach, a na tym końcu paska, gdzie jest grubo mięsa - jest ono raczej suche.
Kaczka pieczona super, nawet ten tłuszcz mi smakował, chociaż generalnie za tłustym nie przepadam.
Sarnina, zając, dzika kaczka - super mięso, zwykle chude i bardzo smaczne, na pewno zdrowsze, niż z hodowlanych zwierząt, ale trzeba umieć ugotować i dobrze doprawić. Ogólnie dziczyzna wymaga nieco większych umiejętności kulinarnych.
Lubię też podroby, oprócz tych popularnych np. ozór wołowy w sosie chrzanowym - u mnie to można zamówić za 11-13 zł w mięsnym. To jest trochę kleiste mięso, z dużą zawartością kolagenu.
deja vu - pierś kurzęca najsoczystsza wychodzi krótko smażona, tradycyjnie, w panierce - i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej .
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-07-01 23:47:27
Kaczka pieczona super, nawet ten tłuszcz mi smakował, chociaż generalnie za tłustym nie przepadam.
Sarnina, zając, dzika kaczka - super mięso, zwykle chude i bardzo smaczne, na pewno zdrowsze, niż z hodowlanych zwierząt, ale trzeba umieć ugotować i dobrze doprawić. Ogólnie dziczyzna wymaga nieco większych umiejętności kulinarnych.
Lubię też podroby, oprócz tych popularnych np. ozór wołowy w sosie chrzanowym - u mnie to można zamówić za 11-13 zł w mięsnym. To jest trochę kleiste mięso, z dużą zawartością kolagenu.
deja vu - pierś kurzęca najsoczystsza wychodzi krótko smażona, tradycyjnie, w panierce - i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej .
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-07-01 23:47:27
1
...
Napisał(a)
Dzieki! Widzę, że masz duży wybór, Twoja dieta na bank nie jest nudna :D
Ja spróbuję w najbliższych dniach cielęciny.
Odnośnie panierki to wiadomo, że wszystko w panierce jest super - tylko ja z panierki zrezygnowałem całkowicie, bo tak ludzie radzili i dużo pisali.
No ewentualnie raz na 2 miesiące coś przypadkowo :D
Ja spróbuję w najbliższych dniach cielęciny.
Odnośnie panierki to wiadomo, że wszystko w panierce jest super - tylko ja z panierki zrezygnowałem całkowicie, bo tak ludzie radzili i dużo pisali.
No ewentualnie raz na 2 miesiące coś przypadkowo :D
1
...
Napisał(a)
Cielęcina to też dobre mięso .
Co do mnie, to nie jadam na co dzień aż takich "wynalazków", niektóre rzeczy próbowałam 1 czy 2 razy w życiu, kiedy nadarzyła się ku temu jakaś okazja, ale uważam, że warto spróbować różnych mięs, chociażby po to, aby mieć porównanie jak smakuje i zachowuje się mięso "fermowe", a jak dzikie. Rosół z fermowego kuraka ma się do rosołu z dzikiego ptaka po prostu nijak... Smakowa przepaść.
Podobnie warto popróbować różnych gatunków ryb, również słodkowodnych.
Co do mnie, to nie jadam na co dzień aż takich "wynalazków", niektóre rzeczy próbowałam 1 czy 2 razy w życiu, kiedy nadarzyła się ku temu jakaś okazja, ale uważam, że warto spróbować różnych mięs, chociażby po to, aby mieć porównanie jak smakuje i zachowuje się mięso "fermowe", a jak dzikie. Rosół z fermowego kuraka ma się do rosołu z dzikiego ptaka po prostu nijak... Smakowa przepaść.
Podobnie warto popróbować różnych gatunków ryb, również słodkowodnych.
...
Napisał(a)
Wszystkie. Elementy mięs ścięgnistych przeznaczone są do długiego gotowania, np na zrazy, gulasz. Wszystko zależy jak je przygotujesz.
Moderator działu Odżywianie
Następny temat
Dieta redukcyjna do oceny.
Polecane artykuły