Składniki:
- 40g skrobi ziemniaczanej
- 40g zmielonych na mąkę otrębów gryczanych
- 2 jaja
- 50g śmietanki 30%
- 125g banana
- 10g kakao
- 30g miodu
100g wody zagotować z miodem. Wlać skrobię wymieszaną z 40g wody, ugotować "budyń" (bardzo gęsty). Ostudzić. Włożyć do pojemnika blendera, dodać jaja i zmiksować. Kolejno dodać otręby - to samo. Powstanie klejąca, lejąca się substancja Łyżką nakładać na blachę, tworząc dość małe "plamki". Piec po 10~minut (piekarnik między 4 a 5).
Masa: rozpuścić większą łyżeczkę żelatyny, zblendować banana i ubić śmietankę. Wszystko połączyć razem + kakao. Gdy zacznie tężeć, przekładać po 2 upieczone i ostudzone placuszki. Trzymać w lodówce.
Makro całości:
- 795 kcal
- 32.8B
- 97.4W
- 30.5T
Smacznego!