Opis
- Może pomóc w chorobie jelita drażliwego
- Zwiększa lepkość wody
- Doskonałe źródło dietetycznego błonnika i nadaje się do diety bezglutenowej
Guma ksantanowa jest jednym z najbardziej skutecznych źródeł dietetycznych dostępnych błonników. Może on być używany do dodawania do żywności bez konieczności glutenu i jest całkowicie nietoksyczny. Guma ksantanowa jest wytwarzany w procesie fermentacji cukrów przez bakterie Xanthomonas campestris jest to biologiczny polimer, który ma strukturę celulozy.
Wiele osób uważa, że posiadanie bogatego błonnika w diecie może być przydatne w walce, szczególnie jeśli nie je się dużej ilości owoców i zielonych warzyw. Guma ksantanowa, w postaci suplementu dodana do diety działa jako substytut dla normalnego błonnika.
Nie ma żadnych skutków ubocznych po zjedzeniu gumy ksantanowej w dłuższym okresie czasu, i jest przydatna jako dodatek dietetyczny dla ludzi cierpiących na IBS.
Zalecane dawkowanie
Dodaj 2g do 300-350ml wody lub soku owocowego wymieszaj i wypij.
Stosować 1-2 razy dziennie lub według potrzeb.
Pamiętaj, aby pić dużo płynów w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: Preparatu nie należy stosować w przypadku ciąży, karmienia piersią lub nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE Xanthan Gum
Porcja 2g
Ilość porcji w opakowaniu 250
Opakowanie 500g
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość w 100g:
Wartość energetyczna: 76 kcal
Białko 6 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 84 g
Tłuszcz 0 g
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]